Tanıştıralım! Kantaron Yağı

Bir süredir kozmetik sektöründe epey popüler olan çörek otu yağı, hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar sınıfına giren kantaron yağı da, tıpkı diğer kıymetli yağlar gibi birçok cilt problemine çözüm olabiliyor. Artık modern araştırmalarla da faydalı etkileri kanıtlanan kantaron yağı, daha çok hangi alanlarda, hangi şikayetlere çözüm olarak kullanılıyor biraz anlatmak istedik. Her fırsatta doğal beslenme, doğal cilt bakımı, doğal yaşam tarzından bahsettiğimiz için de, bu mucizevi yağı es geçmek istemedik.

Kantaron Yağı Ne İçin Kullanılıyor?

Bu sorunun kesin ve/veya olası cevaplarını bulabilmek için, öncelikle kantaron yağının etkilerini incelemek lazım. Her şeyden önce harika bir hücre yenileyici. Bu demek oluyor ki kantaron yağını yanık ve yaralarda kullanabiliriz. Onun dışında antiseptik, kanama durdurma, iltihap önleme gibi marifetleri de mevcut. Yapı itibariyle hem kantaron bitkisinin hem de zeytin yağının iyileştirici gücünü barındırır diyebiliriz.

Uzun süre ya da miktar olarak fazla kullanıldığında biraz kaşıntı yapabileceği söylense de, henüz kantaron yağına dair şikayetle karşılaşmadık. Bu yağın yaprak ve dallarının hasta olmadan önce çay olarak demlenerek içilmesi de ayrıca önerilmektedir. Ek olarak da, ruhsal gerginlik hallerinde yatıştırıcı etkisinden sık sık bahsedilir.

Madde Madde Kullanım Alanları

Tamamını tek tek yazmak pek mümkün olmasa da, şimdiye dek kullanılmış ve kullanılması önerilen durumları kısa kısa sıralayalım:

  • Yarada mikrop oluşmasını önler.
  • Yaralarda iltihap oluşmasını önler.
  • Damar büzücü etkisi sayesinde kanamayı durdurma özelliği vardır.
  • Hücre yenileme özelliği ile yaraların kapanma sürecini hızlandırmaya yardımcıdır.
  • Yaraların verdiği ağrıyı hafifletir.
  • Güneş yanıklarında kullanılarak yanığı iyileştirme ve sızısını dindirme özelliği vardır.
  • Derideki beze şişliklerinde ilgili bölgeye uygulayarak masaj yapılabilir.
  • Pürüzsüz, sağlıklı cilt için kullanılabilir.
  • Bebeklerde pişik olan bölgelere uygulanabilir.
  • Bebeklerde karın ağrılarını hafifletmek için de kullanılabilir.
  • Sırt ağrıları, siyatik ve romatizma ağrılarında masaj yaparak kullanılır.
  • Dahilen kullanımda ise kan şekerini kan şekerini düşürme, mide ağrılarını azaltmada kullanılır.

Şikayete göre daha farklı alanlarda da kullanılabilir elbette. Yine de kullanmadan önce bir uzman tavsiyesi almanızda fayda var. Dilerseniz 546 450 45 15 nolu WhatsApp Danışma Hattımızdan fikir alabilirsiniz.

Saf Kantaron Yağı

Bade Natural Saf Kantaron Yağı, tamamen kantaron yağından soğuk sıkım yoluyla üretilmiştir. İçinde başka bir ilave madde kullanılmamıştır. Yukarıda saydığımız tüm şikayetler için gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Daha detaylı incelemek için BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

 

 

Henüz yorum yok

Bir Yorum Bırakın

Your email address will not be published.

Bade Natural Cilt Bakım Blogu

BİZİ TAKİP EDİN