Lavanta Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Lavanta bitkisi genellikle insanlar tarafından hem rengi hem de kokusu için tercih edilmektedir. Diğer bir taraftan Lavanta yağı özellikle ülkemizde Aromaterapi ve cilt bakımı için kullanıldığı gözlemlenmektedir. Aşağıdaki yazımızda birçok kozmetik ürününde rengi ve kokusunu seven kişiler tarafından sıklıkla satın alınan Lavanta yağının cilde faydalarına değindik.

Lavanta Yağı nerelerde kullanılmaktadır?

Aromaterapi
Lavanta bitkisinin yağından gelen kokusunun, sakinlik ve dinginliğin artmasına yardımcı olmakta ve odanıza veya banyonuza hoş koku yaymaktadır. Aromaterapide dilerseniz sıcak suyun içerisine damlatarak veya buhurdanlık yardımı ile kullanabilirsiniz. Banyo Rutininiz İçin Uçucu Yağ (Aromaterapik Yağ) Önerilerimiz başlığında daha fazla tavsiye alabilirsiniz.

Uykuya Destek
Lavanta yağını uyku öncesinde rahat bir dalış için kendinizin veya çocuğunuzun yastığına bir damla damlatarak kullanabilirsiniz.

Saç Bakımı
Saç maskenize veya saç şampuanınızın içerisine 1-2 damla lavanta yağı damlatarak, saçınızın yumuşak ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca saç bakımınız için Lavanta suyu saça nasıl uygulanır? yazımıza göz atın.

Böcek Savar
Lavanta yağı böcek kovucu özelliği ile de bilinmektedir. Dilerseniz lavanta spreyini yaz aylarında çocuklarınızın veya kendinizin cildine sıkarak sineklerden koruyabilirsiniz.

Ev Temizliği
Ev temizliği yaparken, temizlik suyunuzun içerisine 1-2 damla damlatarak hem evinizin hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

Lavanta Yağının Cilde Faydaları nelerdir?

  • Lavanta yağı, Akneler için doğal bir cilt bakım yağıdır, aknelerinizi önlemek için düzenli cilt bakımında kullanabilirsiniz, lavanta uçucu yağını mutlaka bir baz yağ ile kullanarak uygulayınız. Örneğin 50 ml jojoba yağının içerisine 5-10 damla lavanta yağı damlatarak kullanabilirsiniz.Kuru ciltler için yoğun nemlendirme sağlar.Egzamalı bölgelerinize az miktarda uygulayabilirsiniz. Egzamanız için Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak, uygulayabilirsiniz.
  • Cilt aydınlatıcı özelliği vardır.
  • Yaşlanma karşıtıdır.
  • Dudak çatlakları için kullanılabilir.
  • Cildi yumuşatır ve parlak görünmesini sağlar.
  • Tüm cilt tiplerinin kullanımı için uygundur.(Kuru,Hassas,Normal ve Karma)
  • Sert hava şartlarına karşı cildi koruyucu özelliği bulunur.
  • Cilde elastikiyet kazandırır.
  • Sebum dengeleyicidir. * (Sebum, yağ bezlerinin meydana getirdiği bir salgıdır. Bildiğimiz yağ özelliklerini taşıyan bu salgının amacı cildi korumaktır. Herhangi bir nedenle sebum (“yağ”), bu kıl kökünün bulunduğu bölgeden dışarı açılamadığında bu bölgede birikir ve sivilce ortaya çıkar. )

Lavanta yağını evde nasıl kullanabilirsiniz?

Lavanta yağını dilerseniz, sıcak suyun içerisinde 2-3 damla damlatarak kullanabilirsiniz. Veya evinizde bulunan buhurdanlık yardımı ile buhur ederek evin içerisinde kullanabilirsiniz, ayrıca yastığınıza bir damla damlatarak rahat bir uyku çekebilirsiniz.

1 Yorum

    Bir Yorum Bırakın

    Your email address will not be published.

    Bade Natural Cilt Bakım Blogu

    BİZİ TAKİP EDİN